קטרקט - AN OVERVIEW

קטרקט - An Overview

קטרקט - An Overview

Blog Article

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – זהו קטרקט שמגיע כתוצאה מנדידה של תאים למעטפת האחורית של העין. קטרקט זה נדיר יותר, אולם הוא מטריד במיוחד ומפריע מאד לראייה. התלונה השכיחה ביותר בקרב הסובלים מקטרקט זה הוא סנוור, במיוחד בשעות היום.

קטרקט בלייזר שיטה ניתוחית לטיפול בקטרקט, המבוצעת באופן בלעדי במרכזים הרפואיים של קבוצת ד״ר לוינגר מדיקל. ניתוח קטרקט בלייזר מבוצע באמצעות מכשיר הלייזר המתקדם בעולם, אשר מאפשר למנתח להשיג דיוק מרבי ביצירת הפתח בקופסית העדשה וביצירת פתחי הכניסה בקרנית, בהתאם לקימור הקרנית.

קטרקט קורטיקלי – זהו סוג נפוץ נוסף. במקרה זה ניתן לראות כי הקטרקט מופיע בשולי העדשה. בשונה מקטרקט גרעיני, במקרה הזה המטופל לא יחוש בפגיעה בראיה בשלבים הראשונים, אלא רק כאשר הקטרקט גדל, תופס נפח ומשתלט על העדשה מההיקף לכיוון המרכז. קטרקט זה אף פוגע בראיה הלילית.

בשיטה הנפוצה בימינו המנתח חותך חיתוך זעיר בקרנית העין, ובאמצעות טכנולוגיית אולטרא סאונד (השיטה נקראת פקואמולסיפיקציה) מבצע ריסוק ושאיבה של העדשה העכורה. לאחר מכן הוא מחדיר את העדשה המלאכותית, בעזרת מזרק קטרקט מיוחד.

עדשות משולבות מתקדמות – עדשה שהינה גם טורית ("צילינדר") וגם מולטיפוקלית משולבת בעדשה אחת. עדשות אלה הן היקרות ביותר מבין עדשות הפרימיום. 

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

לכל אלה, ואחרים יש אפשרות לבצע את ההליך באופן פרטי או דרך הביטוח המשלים בקופה (כלומר ביטוח השב"ן – כגון כללית מושלם/פלטינום, מכבי שלי/זהב, לאומית כסף/זהב, ומאוחדת שיא כו'), או הביטוח הרפואי הפרטי. מהלך זה מלווה בעלויות מסוימות מצד המטופל. 

תשובה: לחולי המופיליה לא מומלץ לבצע פרוצדורות ניתוחיות, מכיוון שהסכנה לדימום אצלם גדולה. אם אם צריך, ניתן לקבל לפני הפרוצדורה פקטורי קרישה כגון נובוסבן. ניתוח קטרקט נחשב כיום לניתוח בטוח, והסכנה לדימום לאחריו קטנה.

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

כשלים אלו דורשים טיפול המשך ובדרך כלל מדובר בניתוח נוסף. בעיות שיכולות להופיע בתהליך ההחלמה

בנוסף, קטרקט יכול להתפתח בעקבות טראומה לעין, כמו פגיעה ישירה בעין, חשיפה לקרינה מייננת, פגיעה כימית או חשמלית בעין, כתוצאה מדלקת כלשהי בעין ועוד.

מאמר זה נבדק ואושר ע"י ד"ר דובינסקי-פרצוב ביאנה רופאת עיניים בבי"ח שמיר – אסף הרופא

עדשה מלאכותית בעלת מוקד אחד אשר מתקנת את הראייה למרחק או לקרוב. כאשר מכוונים את העדשה המושתלת לראייה ברורה למרחק, לאחר הניתוח נזדקק למשקפי קריאה (לא נוכל להשתמש למשל בטלפון הסלולרי ללא משקפיים).

ניתוח קטרקט בלייזר אינו מתבצע בכל המרכזים הרפואיים בישראל. טרם קבלת החלטה על המרכז בו יתבצע הניתוח ו/או על הרופא המנתח, אפשר לבדוק אם המקום מחזיק מכשיר לקטרקט בלייזר, ואם הרופא נוהג להשתמש בטכניקה זו.

Report this page